Yin Yoga

 

Yin Yoga biedt tijd en ruimte om écht te voelen en het ervaren van een diepe, diepe ontspanning.

Deze behoefte leeft bij veel mensen omdat ze regelmatig druk en stress ervaren in hun dagelijkse leven. Juist daarom besluit men vaak yogalessen te gaan volgen, Yin Yoga sluit hier perfect op aan.

 

Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten.

 

Stress en spanning ervaren we allemaal in de hectiek van het alledaagse leven. En als je daar genoeg momenten van ontspanning en rust tegenover zet, houd  je jezelf in balans. 

Yin Yoga zorgt voor die balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen.

Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, wat een positief effect heeft op je nachtrust.

Yin Yoga gaat helemaal over het voelen, ervaren en (h)erkennen van (ont)spanning, emoties en patronen bij jezelf. Bij een Yin Yoga les heb je daar binnen een veilige setting alle ruimte en tijd voor.

 

Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

De basisprincipes van mindfulness lopen als een rode draad door de lessen.

Je oefent in niet oordelen, je leert om je aandacht naar het hier en nu te brengen en je niet te verbinden met gevoelens en gedachtes die voorbijkomen. Je leert en ervaart om te accepteren vanuit compassie.

 

Je lichaam is goed zoals het nu is, je ademhaling is goed zoals het nu is, je bent gewoon helemaal goed zoals je nu bent!

Het loslaten van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed (genoeg) is,

kan heel bevrijdend werken.

Je hebt ook  zeker af en toe Yang-energie nodig om iets te bereiken, maar over het algemeen hebben we daar wel genoeg van, eerder te veel.

Dompel jezelf onder in de zachte Yin-energie!